Další závod Micro Magic ze série MČR

Ve dnech 18. a 19. července 2020 pořádal Yacht Club Vysoké Mýto na Sečské přehradě další ze závodů Micro Magic započítavaný do série MČR. Na startu se sešlo 14 lodí a bylo se na co dívat.

Předpověď počasí nebyla nijak příznivá, v sobotu odpoledne měl přijít silný déšť a tak se kromě krátké přestávky na oběd jelo „non stop“. V sobotu se odjelo 14 rozjížděk. Je nutné podotknout, že vítr si místy dělal co chtěl, přeskakoval si o 90 až 180 stupňů a tak dokonale prověřil nervy všech závodníků.

Po prvním dnu byli jasnými favority Pavel Zajíc, Zdeněk Pavlíček a Tomáš Zajíc. Minimální bodové rozdíly mezi těmito závodníky pak slibovaly tvrdé souboje v nedělním pokračování závodu.

Neděle nás přivítala bezvětřím a tak se čekalo na vítr, rušily se rozjížďky, ale přesto se podařilo odjet další tři regulérní rozjížďky, kde Zdeněk Pavlíček nenechal nikoho „sáhnout“ na metu nejvyšší.

V celkovém pořadí se na prvním místě umístil Zdeněk Pavlíček, druhou příčku obsadil Tomáš Zajíc a třetí pak Pavel Zajíc. V kategorii juniorů skončil na prvním místě Marek Hrušecký, na druhém místě byl Jakub Ženíšek a třetí místo obsadil Matyáš Vorba. V kategorii seniorů zvítězil nestárnoucí Bohuslav Kohlíček a na druhé příčce skončil Vladimír Jelínek.

Během celého víkendu panovala pohodová atmosféra umocněná férovým chováním závodníků na vodě. Zkrátka prima závod. Poděkování patří závodníkům, pořadateli YC Vysoké Mýto a hlavnímu sponzorovi akce, firmě JIPAST a.s. Hradec Králové.

Martin Drábek sen.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..