CLIVO SAILING CUP 2019 – CHORVATSKO 18.-21.4.

Lili a Maty Dymákovi se během Velikonočních svátků zúčastnili závodu CLIVO SAILING CUP 2019 v Chorvatském Medulinu. Maty i Lili se první rozjížďky rozkoukávali a v konkurenci chorvatské, srbské a české špičky nebylo vůbec nic zadarmo.
Celkově bylo odjeto 10 kvalitních rozjížděk o síle větru od 4 do 12 m/s. Vítr byl těžko čitelný i pro trenéry a tomu odpovídají nestabilní umístění v jednotlivých rozjížďkách všech závodníků. Součástí závodu byla i poslední medailová rozjížďka pro každou ze čtyř skupin. Máťa i Lili si vyjeli bronzovou (třetí) skupinu, ve které Lili nakonec vybojovala 5. místo a Máťa předčasným startem rozhodl o svém umístění na 15 místě.
Naši závodníci Maty a Lili se v mezinárodní konkurenci neztratili a každý si zkusil jaké je soupeřit na špičce závodního pole a bojovat o přední místa. Lili v 7. rozjížďce zajela 13 místo, což ji vyneslo konečné 4. místo za mladší dívky. Jakožto nejmladší závodníci z celého pole to je bezesporu výborný výsledek. Maty si vyzkoušel jet špičku v 10. rozjížďce, kde bojoval o umístění v top 10, ale nakonec po taktické chybě na cílové pásce dojel na 12. místě. Konečné výsledky Maty 49. a Lili 57. z celkem 85 závodníků.
Ještě je před námi velký kus práce, ale evidentně plujeme správnou cestou! 🙂

Seč ahoj!
Jiří Dymák st.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..