Na Seči se opět závodí

              30.5 – 31.5. 2020 pořádal, na Sečské přehradě, Yacht Club Vysoké Mýto tradiční závod plachetnic „Memoriál Tomáše Dymáka“.

           Závod byl vypsán jako pohárový závod pro lodní třídu Pirát a dále byl vypsán pro lodní třídy Optimist, Finn, Evropa a RS Feva. Na startu závodu se sešlo celkem 36 lodí.

           Start první rozjížďky v sobotu byl posunut na 12:30 hodin z důvodu příjezdu většiny závodníků až v sobotu ráno.

           Severní vítr o síle 4 – 5 m/s z častými změnami až o 30 stupňů a velmi častými nárazy v síle až 10 m/s není pro naši údolní přehradu jachtařsky příznivý  a tak závodníky řádně prověřil a samotný závod se neobešel bez hlasitých nadávek závodníků na účet boha severního větru Boreáse.

Přesto se odjeli tři regulérní rozjížďky. Při startu čtvrté rozjížďky přeskočil vítr o 90 stupňů a startovní procedura byla zrušena. Při dalším čekání se změnil směr větru na jižní a navíc začalo pršet. Bylo potřeba přestavit trať, což již nedovolovala pokročilá doba a tak byl sobotní závod ukončen.

Večer pak společné setkání závodníků oživila společná, velmi kvalitní hudební produkce, závodníků z YC Slavoj Hluboká a YC Vysoké Mýto.

V neděli byl naplánován start první rozjížďky na devátou hodinu. Déšť a bezvětří nás donutilo čekat na start další hodinu, kdy se vítr mírně zvednul, ale z nebe dál padaly proudy vody, takže závod byl v 11:00 ukončen.

V lodní třídě Pirát, si se svými třemi vítěznými rozjížďkami, zajistila s přehledem první místo posádka Sivý Josef a Sivý Dalibor z YC Slavoj Hluboká. Druhé místo obsadila posádka Moudrý Miroslav z JK Staré Splavy a Moucha Pavel z YC Doksy a na třetím místě skončila posádka Richter Zdeněk a Popper Šimon z YC Doksy.

V druhé nejobsazenější třídě Optimist vybojovala prvenství Procházková Tereza z YC Bohemia Poděbrady, druhé místo obsadil Dymák Vojtěch a třetí místo Dymák Jonáš, oba z YC Vysoké Mýto.

Ve Finnech si pak první místo zajistil třemi vítěznými rozjížďkami Jan Smutek z YC Vysoké Mýto, druhý skončil Vojtěch Nalezenec, rovněž z YC Vysoké Mýto a třetí příčku obsadil Prokopec Petr z YC Pardubice.

První v Evropách skončil Pačanda David z YC Bohemia Poděbrady a v RS Feva skončila první posádka Ema Veselá a Oldřich Drábek z YC Vysoké Mýto.

Všem závodníkům patří poděkování nejen za předvedené sportovní výkony, ale také za ohleduplné chování a dodržování opatření ČSJ KZ 2/2020.

Poděkování patří rovněž celému organizačnímu týmu, který opět předvedl bezchybný výkon a tím se zasloužil o zcela bezproblémový chod celého závodu.

                                                                                                   Martin Drábek

Výsledky na tomto odkazu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..