Polský tréninkový týden skončil umístěním na stupních vítězů.

Lili Dymáková – Pohár Primátora Chojnice


Tréninkový týden v Polském Gdaňsku byl zakončen regatou u jezera Charzykowy, které je vzdálené 140 km od moře pod názvem Pohár primátora Chojnice v termínu 6-7.7.

Podmínky byly opravdu náročné. První den byl střední vítr o síle od 6 do 8 m/s. Druhý den přifouklo na vítr o síle 9 až 13 m/s doprovázený mírním deštěm. Což znamenalo spoustu převrácených závodníků. Závodily dvě skupiny A a B. Skupina A kde závodila polská špička i s účastníky MS Evropy s věkem od 13 do 15 let se sešlo 42 závodníků a v této skupině byl i Máťa Dymák.
Měl těžkou konkurenci, ale i přesto zajížděl i výsledky okolo 25 místa. Nakonec z toho bylo celkové 36 umístění. Skupina B kde se sešlo 100 závodníků ve věku od 6 do 12 let. V této skupině jezdila i Lili Dymáková. Její výkon byl více než vynikající a svým výkonem předčila očekávání.
Po prvním dnu figurovala na 22 místě a byla největším překvapením. Stala se zájmem jak Polských závodníků tak i Polských trenérů. Škoda že neumí polsky! Dostala se na první místo z dětí do 9 let s velkým náskokem. V neděli vítr zesílil a závod vrcholil rozdělením závodníků do zlaté a stříbrné skupiny.
Lili ve zlaté skupině bojovala o udržení pozice (někdy jenom o dojetí rozjížďky). Nakonec z toho bylo celkové 36 místo ve skupině B. Za mladší žáky do 9 let celkové druhé místo. Tak super v polské jachtařské konkurenci!!! Zdravíme Vás Dymáci.


https://profil.sailingnet.pl/puchar-burmistrza-chojnic-2019

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..