První závody na Seči – Memoriál Tomáše Dymáka.

Ve dnech 18.–19.5.2019 pořádal náš oddíl tradiční závod na Sečské přehradě – Memoriál Tomáše Dymáka. Závod je vypsán především pro třídu Pirát a je součástí několika závodů Českého poháru v této třídě lodí. Dále je vypsán, kromě tř. FINN i pro třídu Optimist tj. děti do 15 roků věku. Letos se uskutečnil již 19. ročník tohoto závodu.

Celkem se sjelo 9 posádek pirátů z Bezdrevu, Třeboně, Máchova jezera a ze Seče. Povětrnostní podmínky pro jachting byly velmi příznivé. Vál silný jihovýchodní vítr a proto nebyl problém postavit náročnější trať s delším křižováním lodí do cíle. Závodníci odjeli v sobotu 4 rozjížďky non-stop za sebou a v neděli 2 rozjížďky. Celkové umístění posádek pirátů na 2-5 místě bylo do poslední nedělní rozjížďky zcela otevřené, s výjimkou bratrů Sivých, kteří všechny rozjížďky vyhráli. Poslední jízda rozhodla, že na 2 místě dojela posádka Moudrý-Moucha z YC Doksy a St. Splavy a třetí loď Steiner-Drábek z YC Vysoké Mýto.

Pro děti na lodích Q byly sobotní podmínky dost tvrdé, ale vše zvládali dobře, samozřejmě pod dohledem motorových člunů HZS. První dojela Ema Veselá z YC Vysoké Mýto, druhý Jonáš Plachý z YC Pardubice a třetí Vojtěch Dymák z YC Vysoké Mýto.

Ve třídě FINN se závodu zůčastnily pouze 2 lodě.

V sobotu večer proběhl společenský večer a posezení pirátníků, všech přátel a příznivců jachtingu. Členové pořádajícího oddílu připravili pro závodníky občerstvení a večer hrála Bluegrass/country kapela našich členů. Celý závod byl ukončen v neděli odpoledne vyhlášením výsledků a rozdáním cen. Závod byl příjemným setkáním jachtařů a všichni se těší na další závody na vodách našich sportovních soupeřů.

Petr Dymák,předseda YC Vysoké Mýto.

Výsledky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..